TÉMÁK, Kategóriák

Tények a gennyes köröm okairól és természetes kezelési lehetőségeiről

678
HOZZÁSZÓLÁS:

A köröm, melynek a keratin fehérje a fő alkotóeleme, minden héten 1 mm-t nő. A körmünklabak-termeszet-kamilla-egeszseges, ha erős, sima és rózsaszínű, azt árulja el rólunk, hogy egészségesek vagyunk.
A szervezetünk minden testrész számára szétosztja a rendelkezésére álló tápanyagokat. Mivel a köröm a legtávolabb van a belső szerveinktől, illetve mivel nem létfontosságú szervünk, tehát szerepe kisebb, így a körmöknek jut a legvégén a tápanyagokból. Ha bármilyen bajunk van, esetleg táplálkozásunk nem tartalmaz kellő mennyiségű és minőségű vitamint, nyomelemet, úgy elsőként a köröm elváltozások jelzik a gondokat.

Mi az oka a gennyes körömnek?

A köröm szélén jelentkező gennyes gyulladásokat, legtöbbször a Staphylococcus aureus nevű baktérium okozza. A fertőzés esetén, a köröm gennyes környéke piros lesz, fáj és enyhíteni sokszor csak antibiotikumokkal tudunk.
A herpesz szimplex vírus is okozhat gennyes gyulladásokat a körmön, melyek heves fájdalmakkal járnak. A hideg vizes borogatás, illetve a természetes fájdalomcsillapítók enyhítik a kínokat. Ha súlyos az eset, forduljunk orvoshoz.

Természetes kezelési lehetőségek

Fenyőgyanta, fenyőszurok

A népi gyógyászatban, a fenyőgyantát, a fenyő kicsordult megolvasztott nedvét, a begyulladt a köröm alj gyógyításához használták, rákenték. Miután rákenték az ujjhegyre, bekötötték. Ez leszívta, megszüntette a gyulladást.

Paradicsom

A népi gyógyászatban a begyulladt, duzzadó, gennyes lüktető ujjat egy egész nyers paradicsomba dugták és rákötötték. Egy nappal és egy éjjel után újat húztak fel, frissebbet. Ezt a kúrát mindaddig ismételgették, míg be nem következett a gyógyulás, még ki nem tisztult a seb.

Hagyma, mályvalevél

Régen a köröm alatti gyulladásra egy egész hagymát a parázsba raktak, majd amikor megsűlt, kiszedték. A belsejéből kibontottak egy levelet és rákötötték a fájós gennyes ujjvégre. Kétszeri, háromszori felrakás után a gyulladás megérlelődött, kifakadt vagy kifakasztották. Ezután mályvalevelet vagy sótlan szalonnát kötöttek rá, amivel megszívatták, majd kamillás vízzel mosogatták.

Tojás

Magas kéntartalma miatt, a tojás jó hatással van mind a hajra, mind a körömre, bár közvetlenül a gennyes köröm gyógyításában nem vesz részt. A tojás hatására gyorsabban nő a hajuk és a körmünk, segíti a gennyes felületek gyors gyógyulását.

Körömbetegségek, gennyes köröm esetén:

Tilos tannint tartalmazó italok, főként az erős tea fogyasztása, mivel gátolja a vas felszívódását.

678
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

TÉMÁK, Kategóriák

Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]